BLEFAROPLASTİ

Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti; göz kapaklarında zamanla oluşan değişiklikleri iyileştirmeye yönelik olarak yapılan bir estetik operasyondur.

Gözleriniz yüzünüzde en dikkat çeken estetik ünitedir. Bu nedenle göz çevresinde ve göz kapaklarında oluşan değişiklikler tüm yüzünüzün güzelliğine etki etmektedir. Genetik nedenler, uzun süreli güneşe maruziyet, yaşlanma ve benzeri nedenlerle göz kapaklarında oluşan sarkma ve kırışıklıklar yaşlı ve yorgun görünmenize neden olabilmektedir. Bu durumda blefaroplasti en uygun tedavi alternatifidir.

Teknik olarak bu operasyonda göz kapaklarının cilt, kas ve yağ yastıkçıklarındaki fazlalıklar alınmakta, bu şekilde daha genç ve canlı bir görünüm elde edilmektedir. Tam bir yüz gençleştirme isteyen hastalarımız için blefaroplasti ameliyatı, yüz germe, kaş kaldırma, dolgu, botulinum toksini uygulamaları ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarımızla rahatlıkla kombine edilebilmektedir.

Operasyon öncesi değerlendirmede kullanılan ilaçlar, tiroid hastalıkları, göz yaşı problemleri ve başka hastalıklar dikkate alınmalıdır. Bu nedenle operasyon öncesi verdiğiniz bilgiler benim için çok değerlidir.

Operasyon lokal anestezi altında yaklaşık 1 saat içinde gerçekleştirilmektedir. Operasyon sonrası göz çevresinde ödem, şişlik, morluk, göz yaşarması gibi şikayetler tamamen normaldir. Bu şikayetlerin büyük bir kısmı on gün içerisinde düzelmektedir.