Genetik sebepler, kilo alıp verme veya hamilelik sonrası memenin boyutu, hacmi ve şeklinde oluşan değişikliklerin düzeltilmesinde meme buyutme ameliyatı başarılı sonuçlar ortaya koymaktadır. Teknik olarak bu ameliyatta silikon protezler memenin altına yerleştirilmektedir.

Meme büyütme ameliyatı için en uygun hastalar; memesinin şeklinden ve boyutundan rahatsız olan, fiziksel ve psikolojik olarak sağlıklı, meme gelişimini tamamlamış yetişkin hastalardır. Ameliyatta hedefimiz; kişinin kendine güvenini yerine getirebilecek doğal görünümlü bir meme elde etmektir.

Ameliyat olmaya karar verdiğinizde, doktorunuz olarak sizinle birlikte muayene bulgularınıza ve beklentilerinize uygun protezin şekli- yuvarlak, damla-, boyutu, ameliyat kesisinin yeri -meme altı, meme başı çevresi vs.- , protezin nereye konacağı- kas altı, meme altı vb.- gibi konuları değerlendireceğiz. Tüm bu konularda tek bir doğru olmayıp, ideal sonuca ulaşmak için her hasta için bireysel değerlendirme yapılmalıdır. Hatta bazı hastalarda meme büyütme ameliyatı, meme dikleştirme ameliyatıyla birlikte yapılabilmektedir.

Operasyon öncesi dönemde gerekli tıbbi analizler ve hazırlıklar tarafımızdan yapılmaktadır. Oluşabilecek komplikasyonları en aza indirmek amacıyla ameliyat öncesi dönemde ağrı kesici ve benzeri ilaçları ve bitkisel destek tedavileri kullanmamanızı ve sigara içmemeye özen göstermenizi tavsiye ediyorum.

Anahtar kelimeler: Göğüs büyütme ameliyatı izmir

Operasyon genel anestezi altında 1-2 saat sürmektedir. Operasyon sonrası erken dönemde olabilecek ağrı kesici ilaçlar ile giderilebilmektedir. Yaklaşık bir haftalık istirahat ve bir aylık aktif dinlenme süreci sonrası normal hayatınıza rahatlıkla dönebilirsiniz. Erken dönemde operasyon alanında şişlik, morluk, asimetrik görünüm olabilmekte, büyük bir kısmı zamanla düzelmektedir.

Her cerrahi müdahale kendi içinde riskler barındırmaktadır. Ayrıca kişilerin bağışıklık sistemlerinin yanıtları da farklı olabilmektedir. Meme büyütme ameliyatından sonra da kanama, infeksiyon, sıvı birikimi, yara iyileşmesinde gecikmeyi , uzun vadede kapsül oluşumu, şekil bozuklukları gibi problemlerle karşılaşılabilmekte, ek tıbbi ve cerrahi müdahaleler gerekebilmektedir.