2006 yılında FDA tarafından onaylanan lazer lipoliz yöntemi; istenmeyen yağların uzaklaştırılmasını kolaylaştıran, iyileşme sürecini kısaltan ve cilt sıkılaşmasına da katkıda bulunan bir teknolojidir.

3D Lazer lipoliz olarak da adlandırılan bu yöntemle ilgili olarak yapılan bilimsel çalışmalarda; lazer ışınlarının yağ hücrelerinin parçalanmasını sağladığı saptanmıştır. Klasik liposuction’a ek olarak lazer ışınları yağ dokusunun üzerindeki cilde de etki ederek cildin sıkılaşmasını hızlandırmaktadır.

Lazer liposuction ya da 3D lazer lipoliz; vücutta istenmeyen yağların olduğu, cildin sıkılaşmasının istendiği her yerde kullanılabilmektedir.

Uygulama teknik olarak normal liposuction operasyonunda olduğu gibi genel anestezi altında ameliyathane şartlarında yapılmaktadır. Ameliyat sonrası dönemde ilk birkaç gün ağrı olabilmektedir. Operasyon sonrası hastalarıma bir ay süreyle korse kullanmalarını öneriyorum.

Erken dönemde operasyon alanlarında şişlik, ödem vb. problemler görülebilir, kesin sonuçların görülebilmesi için diyet ve egzersize dikkat edilmeli, yaklaşık altı ay süren iyileşme sürecinde sabırlı olunmalıdır

Tavsiye Edilen Yazılar

Henüz yorum yapılmamış, sesinizi aşağıya ekleyin!


Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir